Gratis download

E-book: Jouw Duurzaamheids Actieplan in 60 dagen: in zeven stappen verduurzaam je je organisatie en voldoe je aan wet- en regelgeving.

Met €0,- aan investering krijg je praktisch advies en voorbeelden voor jouw duurzaamheidsstrategie en plan van aanpak waarmee je in 60 dagen je organisatie kunt verduurzamen. Dan kun je vragen van medewerkers, klanten, leveranciers, banken en verzekeraars beantwoorden en voldoe je aan wet- en regelgeving.

 • Ontdek en leer de Sustainable Development Goals (SDG’s) en het belang van Duurzaamheid of ESG en hoe dit aansluit bij jouw bedrijf en jouw persoonlijke doelstellingen.
 • Leer hoe je een Duurzaamheidsstrategie maakt en hoe je alle interne en externe betrokkenen hierin meeneemt. Hierbij breng je ook je huidige Duurzaamheids- of MVO activiteiten in kaart.
 • Leer hoe je je Duurzaamheidsambitie vaststelt. Wil je alleen voldoen aan de wetgeving, of wil je People, Planet en Profit harmonieus combineren?
 • Leer hoe je de prioriteiten van alle betrokken kunt omzetten in een Duurzaamheids Meerjarenplan, met concrete acties op gebied van Mens, Milieu en Goed Bestuur. Leer hoe je draagvlak en eigenaarschap krijgt om dit plan succesvol uit te voeren.
 • Leer hoe je huidige voetafdruk kunt meten en waar de grootse reductiemogelijkheden liggen.
 • Leer of CSRD (=EU duurzaamheidsrapportage wetgeving) voor uw bedrijf van toepassing is, en of uw leveranciers of klanten hier mee te maken hebben. Als dat laatste het geval is, dan krijgt u (indirect) ook met CSRD te maken.
 • Ontdek wat een dubbele materialiteitsanalyse is, en over welke thema’s u mogelijk moet rapporteren.

Leer en gebruik het stappenplan hoe je verandermanagement technieken kunt toepassen om deze duurzaamheidstransitie succesvol te implementeren.

Duurzaamheid acties in de praktijk bij klanten.

 • Een duidelijk actieplan met concrete acties om je impact te verlagen.
 • Hogere betrokkenheid en retentie van medewerkers.
 • Stijgende klanttevredenheid en Life Time Value.
 • Dialoog met ketenpartijen om gezamenlijk te werken aan verlaging van footprint.

Bekend van:

Dit zeggen onze klanten:

Henk’s heeft ons geholpen bij het maken en implementeren van de duurzaamheidsstrategie bij VanDijk. Dit heeft o.a. geresulteerd in:

 1. Inzicht in de plannen, wensen en verwachtingen van de stakeholders.
 2. Het expliciet uitroepen van duurzaamheid in onze bedrijfsstrategie.
 3. Het kwantificeren en concretiseren van de duurzaamheidsambitie in onze strategie en uitwerking in een concreet actieplan.
 4. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp van gesprek geworden in onze organisatie en met klanten.
 5. We hebben inzicht over de mate waarin we gaan rapporteren volgens CSRD.

Henk is een goede strateeg, uitstekende communicator op zowel de werkvloer als op RvC niveau. Hij is snel, begrijpt de business en heeft écht verstand van duurzaamheid. Hij maakt een ambitieus plan en voert dat uit. Henk laat iets heel goeds achter bij VanDijk, en daar ben ik hem zeer erkentelijk voor.

Ik kan Henk van harte aanbevelen als je hulp wilt bij het duurzaam opschalen van je bedrijf en/of het maken én implementeren van je duurzaamheidsstrategie.

Jelmer Kleingeld
CEO VanDijk

Wat ik het meest bewonder aan Henk is zijn vermogen om efficiënt te werken. Hij is in staat om snel een complexe markt te begrijpen, effectieve structurele oplossingen te bedenken en ze vervolgens met precisie uit te voeren.

Zijn doelgerichtheid heeft ons geholpen om onze duurzame groeidoelstellingen te realiseren binnen de gestelde tijdlijn.

Kortom, ik kan Henk van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een deskundige en ervaren adviseur met een sterke focus op het maken én implementeren van een duurzame groeistrategie.

Ivan Coeckelbergh
Algemeen directeur Studieshop.be

Dit e-book word je aangeboden door Henk Scheenstra

De noodzaak om met duurzaamheid aan de slag te gaan neemt iedere dag toe. Kijk naar de opwarming van de aarde. Het extreme weer. De groeiende ongelijkheid in de wereld. Ik geloof dat bedrijven een belangrijke rol spelen bij het oplossen van deze crises. Door hun verantwoordelijkheid te nemen om anders te gaan werken: meer duurzaam, met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Maar ook met oog voor een gezonde toekomst voor de onderneming. En dat kan prima samengaan.

Ik heb meer dan 20 jaar directie ervaring, waarbij ik duurzame groeistrategieën heb ontwikkeld en geïmplementeerd in verschillende industrieën. Zo heb ik bijvoorbeeld digitale transformaties geleid van mediabedrijven bij Sanoma in Nederland en België, e-commerce spelers laten groeien in de Verenigde Staten en België, en een succesvolle buy and build strategie uitgevoerd in de financiële dienstverlening in Nederland.

Ik help nu bedrijven om duurzaam op te schalen, te transformeren en hun winstgevendheid te verhogen.

Ik ben alumnus van de Saïd Business School aan de Universiteit van Oxford, waar ik het programma Leading Sustainable Corporations heb gevolgd.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Can I help you?